PrudentialBSN Takaful – Insuran Takaful untuk Anda & Keluarga

Medical card Prubsn Takaful cover H1N1 !!!

by Fendy on September 1, 2009

H1N1

ketika artikel ini ditulis. sebanyak 72 kematian telah dicatatkan. manakala 1374 orang masih berada di wad dimana 46 orang daripadanya sedang dirawat di  ICU.  fuhh… ini lah penangan H1N1, sekali serang beribu yg merana. yang lebih merana lagi bila medical card yang ada tak boleh guna.. dah la sakit masuk hospital..keluar hospital pun sakit jugak nak bayar yuran hospital.  itu masalah bagi yg ada medical card, yg takde mcmana pulak. time ni baru terfikir yg malang memang tidak pernah berbau. mana tau esok lusa kita pula yg terjangkit.. nauzubillah. mintak dijauhkan. tapi apa yang kita kena buat ialah sediakan payung sebelum hujan. nanti kalau dah hujan tak la kelam kabut.. so, sediakan lah medical card yg secukupnya untuk sakit yang tak dapat dijangka ni..

sejak seminggu dua ni, ramai yg bertanya dari dalam forum mahupun dari website takafulbsn.com ini sendiri tentang H1N1. prubsn takaful cover atau tak? jawapannya YA…berita baik kepada peserta2 prubsn takaful kerana anda tak perlu risau tentang medical card anda cover atau tidak kerana prubsn takaful akan cover semua perbelanjaan hospital anda. berikut saya sertakan dengan gambar yang diambil dari surat yang dihantar daripada prudential kepada agent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s